Arkiv

S02E04

Fyrtiotvå
Fyrtiotvå
S02E04
/

Kalendrar och tidsplanering

Kalle, Nisse och Jon på kontoret.

Den här gången får vi via länk tillökning i diskussionen av Nisse Wångstedt som bistår med förklaring av  sitt kalenderanvändande.

I övrigt pratar vi om appar som Svensk månadskalender, Kalender+, Week calendar, Checkmark, Svensk almanacka, Omnifocus, Vecka, Kalender på låsskärmen, Fantastical IOS, Fantastical OSX.

S02E03

Fyrtiotvå
Fyrtiotvå
S02E03
/

Versionshantering och säkerhetskopiering

IMG_7092 Vi pratar om vikten av att se till att alla dokument är säkrade och kan få ändringarna spårade. Bland annat är det SVN, GIT och Dropbox som vi hänvisar till, likväl Carbon copy cloner och Flickr. Summan av kardemumman är att se till att envar har säkerhetskopierat sin filer så väl det bara går, och gärna dessutom har dem versionshanterade.

S02E02

Fyrtiotvå
Fyrtiotvå
S02E02
/

GTD och påminnelser

Vid matsalsbordet

Vi går igenom getting things done, påminnelseappar och hur man egentligen strukturerar ett arbetsflöde. Mycket filosofiska planeringstankar och praktiska sätt att hantera ROI och uppgifter i det personliga livet och i det professionella.

Plus publik.

 

Special003

Fyrtiotvå
Fyrtiotvå
Special003
/

WWDC 2014

I soffan framför teven
Vi går igenom de viktigaste punkterna från Apples utvecklarkonferens. Bland annat OS X och IOS synkronisering mellan varandra, Swift – det nya programmeringsspråket, och en massa annat jox.

Väl mött tills nästa gång.

 

S02E01

Fyrtiotvå
Fyrtiotvå
S02E01
/

Andra säsongen går av stapeln

Kalle och Jon spelar in

Temat för den här säsongen är produktivitet. Någon som får ta sitt avstamp i textredierare och en genomgång av vilka vi använder, vad de är bra på och varför vi använder de vi gör.

De vi går igen är bland annat Textredigerare, OmmwriterCoda, Subethaedit, Textmate, BBedit, Sublime text, Chocolat, Atom, Edge Code, Espresso, Nano, Byword, Pages, Word och Indesign.

Dessutom pratar vi om en funktion för att räkna ord och tecken i Textredigerare. Vill man så går det bra att ladda ned den automatortjänsten här. Dubbelklicka för att installera så finns kommandot under Tjänster i Textredigeraremenyn.