S01E04

Fyrtiotvå
Fyrtiotvå
S01E04
/

Fildelning och digital distribution av underhållning

Inför inspelning på Kalles altan.

Inför inspelning på Kalles altan.

Kvällens avsnitt handlar om något som ligger oss båda varmt om hjärtat och som vi ägnar oss åt så gott som dagligen: Digital konsumtion av nöjesrelaterat material.

Filmer, tv-serier och musik har det senaste decenniet utvecklats i en riktning som leder bort från ett förflutet som i allt väsentligt varit analogt i nästan 100 år. Vi tycker att det är fascinerande och tar oss en rejäl titt på vilka olika alternativ som finns i dagsläget. Allt från illegal piratkopiering till streamingtjänster avhandlas och förutsägbart nog kan vi (Jon) så klart inte låta bli att ta en liten omväg via piratkopieringens barndom när ”tapetrading” var det som gällde och som skivbolagen förutspådde skulle ta kål på musikbranschen på nolltid.

Samma argument hör vi än idag – men stämmer detta verkligen? Är illegal piratkopiering verkligen av ondo för de stora jättarna inom nöjesindustrin?

Och är streaming framtiden? Varför är i så fall inte framtiden här redan idag? Vilka brister finns i dagsläget och hur tycker vi att det bör se ut i framtiden om vi själva får välja?

Detta och mycket annat avhandlas på Kalles alltmer kylslagna altan och vad gäller ljudet så har det ännu en gång tagit ett rejält skutt framåt. Otroligt nog kommer det att bli ännu bättre men det kommer ni att märka om två veckor.

När programmet är slut så har vi en liten eftersläckare där vi talar lite kring hur vi tror att IOS 7 kommer att tas emot av de 600 miljoner användare som över en natt kommer att ha en, i stora avseenden, helt ny telefon, åtminstone vad gäller designdelen av användargränssnitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *